Logotip Glava 1 Glava 2 Glava 3 Glava 4 Glava 5

Planinski izleti

 

Pale di San Martino

 

Iz Vipave krenemo ob 4:30 in se preko Vrtojbe – Belluna – Passo di Valles pripeljemo na izhodišče prvega dne. Kot cilj nam je eden vodilnih velikanov skupine Pale:  Monte Mulaz (2.906m). Tura je pravi biser v osrčju Pale di San Martino. Do koče Volpi di M. al Mulaz imamo zmerne hoje po cesti oz urejeni planinski poti za cca 3h. Od koče pa do izredno slikovitega vrha, ki leži slabih 3.000 metrov nad morjem še dodatne 2h do 3h hoda, po lepi planinski poti.   Ta dan zaključimo na  prelazu Rolle v idiličnem hotelu, kjer prespimo.

Nedeljo začnemo ob zajtrku in se nato podamo na krasno krožno turo. Ta dan bo bolj lagodno naravnan, kot dan poprej, a zato toliko bolj panoramsko bogat in zanimiv. Opravili bomo krožno turo preko koče Colbricon in isto imenskega jezera. Povzpeli se bomo na vrh Cavallazza (2324m). Ne, ta dan ne bomo nabirali višinskih metrov, bomo pa srkali briljantne poglede, ki se ustavljajo v ošiljenih stolpih skupine Pale – (Cima di Vezzana je z 3192m najvišja med njimi). Po prihodu nazaj na izhodišče se zberemo in odpravimo preko idilične vasice Falcede (obvezen postanek) nazaj proti domu.

81207
Pale di San Martino

 

Cena na posameznika znaša 100€ —   (cena vključuje: prevoz z kombijem, spanje v idiličnem hotelu – Venezia, zajtrk s toplim napitkom in vodenje).  Za preostalo hrana in pijačo poleg zajtrka v koči poskrbi VSAK  SAM! Za hojo potrebujete lahke treking čevlje, hodili bomo po lepem blagem terenu gor-dol, pohodne palice, vetrovka …

Prijave na   dejankrn@gmail.com oz

031/308-599 Dejan                                                                                  

Izlet se na slabo vremensko napoved prestavi za teden dni naprej, v kolikor je vremenska napoved ponovno slaba izlet odpade!

Organizira: Športno društvo TURA     

     

 Sapadda – M. Peralba

 

Iz Vipave krenemo ob 4:30 in se preko Vrtojbe – Tolmezza – P. so Avanza pripeljemo na izhodišče prvega dne. Kot cilj nam je ena in edina M. Peralba (2694m). Monte Peralba je mogočna gora, ki se dviguje severno od izvira reke Piave. Z vrha, ki je znan predvsem po tem, da se je nanj povzpel papež Janez Pavel II. se nam odpre lep razgled na zahodni del Karnijskih Alp. Na goro pelje tudi ferrata Sartor, kjer bo šla ena skupina, ostali gredo po tehnično manj zahtevni planinski poti na njen vrh.

Ta dan zaključimo v idilični gorski koči Calvi, kjer prespimo.

Nedeljo začnemo ob zajtrku in se nato podamo na krasno krožno turo. Cilj je danes krasna gora, pravi biser Karnijskih Alp – Monte Avanza (2423m). Tudi danes sta na razpolago dve možnosti za pristop na vrh gore. Kdor ima rad jeklenice se bo povzpel z prvo skupino, druga pa gre po lepi planinski poti okrog na njen vrh. Po prihodu nazaj na izhodišče se zberemo in odpravimo do milega in skoraj neopaznega izvira reke Piave, ki v dolini postane prava mogočna reka. Preko idilične vasice Cretta (obvezen postanek) se odpravimo nazaj proti domu.

P05-Sappada-Monte-Peralba-Sorgenti-del-Piave
Monte Peralba

 

Cena na posameznika znaša 90€ —   (cena vključuje: prevoz z kombijem, spanje v idilični koči – Calvi, zajtrk s toplim napitkom in vodenje).  Za preostalo hrana in pijačo poleg zajtrka v koči poskrbi VSAK  SAM! Za hojo potrebujete lahke treking čevlje, hodili bomo po lepem blagem terenu gor-dol, pohodne palice, vetrovka, ferrata set (kdor pristopi po ferrati) …

Prijave na    dejankrn@gmail.com oz

031/308-599 – Dejan              

Izlet se na slabo vremensko napoved prestavi za teden dni naprej, v kolikor je vremenska napoved ponovno slaba izlet odpade!

Organizira: Športno društvo TURA                        

 


 

               

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Aktivnosti v vipavski dolini